Sunday 27 September 2015

CARA MEMASAK MI BANDUNG:(untuk satu hidangan)


masukkan minyak kedalam kuali .apabila sudah panas masukkan setengah senduk rempah mi bandung, kemudian masukkan air rebusan tulang lembu. ( jangan terlalu cair) rasa kuahnya dan tambah garam, ajinomoto dan gula mengikut selera anda. apabila mendidih masukan sebiji telur ayam. apabila telur itu masak alihkannya kedalam pinggan. masukkan daging lembu yang sudah dihiris nipis, udang, sotong kembang. dan apabila ianya masak barulah masukan sayur sawi, buah tomato, tauhu (yang sudah digoreng) dan mee.apabila masak masukan masakan anda kedalam pinggan longkom atau mangkuk. diatasnya letak telur yang dimasak tadi. taburkan bawang goreng dan daun sup. maka siaplah mi bandung muar anda dan boleh dimakan. selamat mencuba.........

Mi Bandung Siap Dimasak

No comments:

Post a Comment